Mauno Mattila – Näky uuskalvinistien traktorijonosta


NÄKYNI UUSKALVINISTIEN TRAKTORIJONOSTA
”Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.” – Apostolien teot 2:17

Rukouskokouksessa 22.4.22 näin näyn kielillä puhuessa. En miettinyt tätä aihetta siinä, mutta uskon tämän kuvanneen uuskalvismia. Jos jotkut ihmettelee, miksi en jää käsittelemään enempää kalvinisnia, niin se johtuu tästä näystä.

Aluksi näyssä metsän takaa mutkasta tuli poliisiauto yöllisellä peltotiellä. Poliisiautossa oli hälytysvalot päällä, poliisiauto oli ”ylikorkea” ja vilkkuvaloja oli paljon.

Sitten suoralla tiellä tuli jono valkoiseksi maalattuja vanhoja kopittomia traktoreita kuin vanhaa David Brown -mallia. Traktorit menivät väärää puolen tietä vasenta reunaa, kuten brittien kolonisaatiomaissa. Ne olivat kaikki samanlaisia, ilman peräkärryä tai työkonetta, etenivät kaikki jonossa, kunnes poliisiauto ajoi niitä vastaan, jonka jälkeen jonossa tuli hämmennys tai säikähdys, osa traktoreista kääntyikin seuraamaan vastakkaiseen suuntaan ohimennyttä poliisiautoa, osa kääntyi nokka edellä ojaan. Etenkin ensimmäiset jonossa olleet kääntyivät ojaan ja jonossa tuli hämmennys.

Näky katosi hetkeksi, mutta jatkui sitten. Nyt poliisiauto oli tienreunassa, näytti kun se olisi meinannut ajaa ojaan, mutta sitten auto lähti liikkeelle ja ajoi horisonttiin, jonka jälkeen valtava aalto pyyhkäisi ylitse ja näky päättyi.

Selitys:

”Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta.” – Danielin kirja 7:2

Pelto kuvaa seurakuntaa, toisin kuin meri maailmaa, ja tie siinä keskellä oppia, sillä me olemme Jeesus-tiellä. Ja yö taas kuvaa vihollisen aikaa, jolloin traktorit olivat liikenteessä ikään kuin salaa. Harhaoppeja kuljetetaan salaa.

”Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!” – Matteuksen evankeliumi 23:37

Traktorit kuvaavat uuskalvisteja, jotka ovat lähteneet työkoneilla liikkeelle jonoon järjestäytyneenä seuraten johtavaa traktoria.

Traktorit olivat vanhanaikaisia, kaikki aivan samanlaisia ja valkoiseksi maalattuja sekä ajoivat vasenta kaistaa, joka kuvaa briteistä oppia saaneita, valkeaksi kalkitun haudan kaltaisia kirjanoppineita, jotka ovat kaihomielisesti wanhanaikaisuutta jopa vaatteillaan ja parroillaan korostavia.

Väärällä kaistalla ajaminen, niin että he ajoivat poliisiautoa kohtaan, kuvaa laittomuutta, liikennesääntöihin välinpittömästi suhtautumista ja kapinaa.

”On niinkuin muille maille matkustaneen miehen: kun hän jätti talonsa ja antoi palvelijoilleen vallan, kullekin oman tehtävänsä, käski hän myös ovenvartijan valvoa.” – Markuksen evankeliumi 13:34

Poliisiauto, jossa oli paljon vilkkuja, se oli massiivinen ja ohitti traktorit, kuvaavat tekemääni pitkää videota Kalvinismin Kirous, joka oli ”yli suuri” raamattutunti (yli 1,5 tuntia), se oli varoitus täynnä useita hälytysmerkkejä ja se tuli heitä vastaan.

”Asian loppu on parempi kuin sen alku, ja pitkämielinen on parempi kuin korkeamielinen. Älköön mielesi olko pikainen vihaan, sillä viha majautuu tyhmäin poveen. Älä sano: ’Mikä siinä on, että entiset ajat olivat paremmat kuin nykyiset?’ Sillä sitä et viisaudesta kysy.” – Saarnaajan kirja 7:8-10

Poliisiauton aikaansaama reaktio oli säikähdys ja hämmennys, jota uuskalvistit eivät olleet odottaneet. Video iski kalvinismia vastaan kovasti, josta kertoo se että muutamassa päivässä tehtiin useita vastinevideoita, kommentteja tuli satoja Facebookiin ja YouTubeen sekä useissa kommenteissa oli räävintö kielenkäyttöä.

Jos traktorit eivät ajaneet väärää kaistaa, niin ne menivät sitten väärään suuntaan. Uudistuksen sijaan he etsivät vanhentumista, Hengellä täyttymisen sijaan sammuttamista ja elävöitymisen sijaan kirjaimella kuolettamista.

”Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti, sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut.” – Tiituskirje 3:10-11

Pysähtymisen sijaan, poliisiauto menikin ohitse, ei jäänyt pysäyttämään traktoreita vaan johdatti niitä toiseen suuntaan ja jatkoi matkaansa eteenpäin.

Uuskalvinistien kanssa debatit, väittely ja sanankiistat eivät ole rakentavia, koska he eivät etsi totuutta vaan puolustavat oikeaoppisuuttaan, ovat riidanhaluisia ja sulkevat korvansa.

Traktoreilla ei myöskään ollut mitään perässään; ei kärryjä, ei koneita eikä työvälineitä eli he eivät todellisuudessa voi saada mitään aikaan Herran elopellolla, vaan tästä tulee vain kuin show-esitys.

”Niin noudattakaa siis tarkoin niitä, niinkuin Herra, teidän Jumalanne, on teitä käskenyt; älkää poiketko oikealle älkääkä vasemmalle.” – 5. Mooseksen kirja 5:32

Ohittanut poliisiauto näkyi pysähdyksissä tien reunassa, melkein ojassa, josta pääsi liikkeelle vaivoin.

Tässä varoitus on uuskalvismia käsittelyssä se, ettei mene toiseen ojaan, niinkuin useimmat noista traktoreista kääntyivät: legalismi tai laittomuus, maailma tai uskonnollisuus, äärikarismaattisuus tai sessationalismi. Vaarana on anti-kalvismi, joka ajaa taas ylihengellisyyteen, turhiin debaatteihin ja vatvomiseen.

Lopuksi se, että poliisi auto katosi maisemasta, kuvaa että tätä uuskalvismin ongelmaa ei tarvi jäädä puimaan kauempaa kuin tarpeellista ja erikoinen kuin yliluonnollinen aalto, joka pyyhkäisi yli koko maiseman, kuvaa että tätä seuraa pieni herätyksen ja virvoituksen aalto niille, jotka kääntyvät siitä pois. Kiitos Jumalalle.

”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.” – Apostolien teot 3:19-20

Ole siunattu, Jeesuksen Kristuksen nimessä. 🙂


Yksi vastaus artikkeliin “Mauno Mattila – Näky uuskalvinistien traktorijonosta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *